De meest voorkomende vorm van acné is acné vulgaris / jeugdpuistjes. Deze vorm van acné komt vaak voor in de pubertijd, bij acné zie je mee-eters, rode pukkels en puistjes, meestal op het voorhoofd neus en kin. Ook kan het zijn dat het voorkomt op de rug of decolleté. Door het onjuist of onvoldoende uitknijpen van puistjes of krabben aan puistjes  kunnen en littekens of ontstekingen ontstaan.
Verder heb je nog de stress acné. Ben je al lang uit de puberteit? Zit je bijna in een midlife crisis! En nog steeds puistjes en een onzuivere huid? Stress beïnvloed de huidflora.

  • Door stress raken de ontsteking remmende en ontsteking bevorderende invloeden uit balans hierdoor kan de huid geïrriteerd raken. Ziektekiemen kunnen zich sneller op de huid nestelen. Het gevolg: pustels puistjes.
  • Door chronische stress kan de talg productie verhogen. Hierdoor kunnen pukkels of puistjes ontstaan.
heb je last van puistjes en mee-etes. je kan een vorm van acne hebben

Wanneer er veel comedonen /mee-eters zijn dan is de behandeling anders dan wanneer er veel ontstekingen zijn. Tijdens de acné behandeling wordt de huid diep gereinigd en mee-eters zorgvuldig verwijderd, zodat er minder ontstekingen (puistjes) zullen ontstaan.

Er word behandeld volgens een passend behandelplan. Combinatie met behandelingen tussen de 2 en 8 weken en goed advies voor producten thuis.
Belangrijk bij een acne behandeling:

Met de Acné specialisatie waarover onze medewerkers beschikken kunnen Acne behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed worden door uw zorgverzekeraar, kijk daarvoor eens in het vergoedingen overzicht van uw zorgverzekeraar.

U kunt ons altijd bellen of mailen voor een afspraak.

Het is belangrijk om regelmatig een behandeling te ondergaan om de acne zo mooi en snel mogelijk weg te krijg. De behandeling die de salon aanbied is:

Acne behandeling tot 18 jaar € 40,00
Acne behandeling 18+ €57,50

Thuisverzorging is hierbij ook heel belangrijk. Hieronder staan de producten die je van je acne afhelpen.

Gel & Tonic 2 in 1 om heerlijk te reinigen wat heel belangrijk is.

– Purifying Active Fluid dit zijn ampullen met  Teatree-olie en leisteenolie hebben een antibacteriële werking en verminderen zo bestaande puistjes snel en effectie.

Daily Purifying Cream Verzorgende gezichtscrème in een lichte consistentie voor het verminderen van huidverontreinigingen.
De crème is zonder parabenen
Een gelijkmatiger teint met jongere uitstraling.

– Intense Purifying Cream Gezicht verzorgende crème voor het verminderen van huidverontreinigingen.
In een milde consistentie
De crème is zonder parabenen.
Een gelijkmatiger teint met jongere uitstraling.
De crème is qua structuur wat dikker dan de Daily Purifying Cream

– Intense Purifying Mask   Zuiverend, intensief masker voor een verontreinigde huid.