Hotstone massage

Een hotstone massage wordt gegeven met basalt- cq lavastenen. De stenen worden verwarmd in water van ongeveer 45-52 graden Celsius. De stenen worden geplaatst op het lichaam zoals naast de wervelkolom, in de palmen van de handen, op de benen en op de voetzolen.

Op het lichaamsdeel waar we willen masseren wordt eerst olie aangebracht alvorens we met de stenen gaan masseren. Er wordt gemasseerd zonder druk. Er wordt basaltsteen cq lavasteen gebruikt omdat deze stenen de warmte een stuk beter behouden dan andere stenen. Deze stenen bevatten veel ijzer en magnesium.

Doel van hotstone massage

Een hotstone massage werkt erg ontspannend! Het idee achter hotstone massage is dat de warmte afkomstig van de warme stenen dieper in het spierweefsel dringt, ongeveer drie/vier cm in het lichaam voor een diepe,  ontspannende werking. De warmte zorgt ervoor dat gespannen spieren weer los komen waardoor de pijn en kramp zal worden verlicht. Bovendien zorgt de warmte ervoor dat het bloed beter circuleert in het lichaam en meer voedingsstoffen voor individuele cellen levert. Het lymfevatenstelsel stimuleert in het vervoer van afvalstoffen en toevoer van voedingsstoffen die afkomstig zijn uit afzonderlijke cellen. Ook wordt er energie van het lichaam los gelaten wat geblokkeerd was door vermoeidheid en stress. Het zenuwstelsel komt hiermee in een rustigere staat. Het stopt de effecten van stress in het lichaam en stress is vaak een katalysator in de ontwikkeling van bepaalde ziekten.

Hotstone massage 30 min. €30,-
Hotstone massage 55 min. €55,-